
İran CumhurbaÅŸkanı Mahmud Ahmedinejad, Tahran’da devam eden onlarca kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi olaylarla ilgili olarak ABD ve İngiltere’yi eleÅŸtirdi. Ahmedinejad, olayların sipariÅŸ edildiÄŸini söyledi.
İran CumhurbaÅŸkanı Mahmud Ahmedinejad, önceki günkü olaylara iliÅŸkin açıklamalarından dolayı ABD ve İngiltere’yi eleÅŸtirdi.
Ahmedinejad, ABD BaÅŸkanı Barack Obama ile İngiltere hükümetinin olaylara iliÅŸkin açıklamalarını, “Defalarca onlara nasihatte bulunduk, ancak onlar zilleti tercih etmede ısrar ediyorlar. Onların, kendilerinden öncekilerden de daha büyük bir zilleti yaÅŸayacaklarından eminim” ifadesini kullandı.
Ahmedinejad, olaylara iliÅŸkin olarak da “İran halkı bu tür oyunları çok gördü. Siyonistlerin ve Amerikalıların sipariÅŸi üzerine hazırlanan ve biletleri önceden alınan oyunu yine sadece kendileri seyrediyor” dedi.
Olayların sipariÅŸ edildiÄŸini ve planlandığını kaydeden Ahmedinejad, “Hem senaryoyu yazanların hem de oyuncuların yanlış yaptığını” söyledi.
AA