İstanbul, simit, ince belli bardakta çay

Perşembe, Aralık 17, 2009, 15:47
<?php the_title(); ?>

Turizmde simit atağı.İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ”Simidi İstanbul’da yemek güzeldir” sloganıyla geleneksel İstanbul simidini özendirme kararı aldı.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili’nin baÅŸkanlığında Un-İş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Zeki Sami Özdemir, Simit Sarayı Genel Müdürü Aykut Okutur, Yücel Simit Pazarlama ve Satış Müdürü Yılmaz Yücel, Simit Projesi tezi sahibi Asude Åžengül ve turizmci Mehmet Ata TansuÄŸ Alay Köşkü’nde bir araya geldi.

Simidin turizmle nasıl ilişkilendirileceğinin tartışıldığı toplantıda, bazı kararlar alındı. Buna göre, simitle ilgili yapılacak belgesel simit satılan mekanlarda gösterilecek.

Yabancı dillerde, simidi tanıtan bir broşür hazırlanarak, turizm danışma büroları ve oteller gibi yerlerde dağıtımı sağlanacak.

Otellerdeki ”kafe-break”lerde ürün olarak simidin yer alması saÄŸlanacak. Simidin yanında içecek olarak öncelikle ince belli cam bardakta çay servis edilecek. Simidin çayın yanı sıra ÅŸurup ve ayranla ikram edilmesi önerilecek. Simit gazlı içeceklerle tavsiye edilmeyecek.

Simit için ”coÄŸrafi iÅŸaret tescil belgesi” alınmasına yönelik çalışma yapılacak.

Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, küresel ekonomik krizin yayıldığı bir dönemde simit ve çay menülerinin öne çıkmasıyla dünyada yayılma ÅŸansının arttığını belirterek, İstanbul’un geleneksel simidini öne çıkararak, alınan kararları uygulamaya koymaya gayret edeceklerini kaydetti.

Bilgili, ”Simidi İstanbul’da Yemek Güzeldir” sözünü bir turizm sloganı olarak yaygınlaÅŸtırma çabası içinde olacaklarını vurguladı.

AA

Bu haberin bağlı bulunduğu kategori Etkinlik, Kültür, Yeme İçme, istanbul Şu ana kadar bu haber için 0 tane yorum yapılmıştır.

Yorum yapın