İstanbul`da Domuz Gribi alarm?

Etiketler:
Salı, Haziran 2, 2009, 12:39

New York`tan İstanbul üzerinden 29 M ayısta İzmir`e gelen bir vatandaş ile Houston`dan Amsterdam üzerinden aynı tarihte İstanbul`a gelen bir vatandaşta influenza A/H1N1 tespit edildiği açıklandı.

New York`tan İstanbul üzerinden 29 M ayısta İzmir`e gelen bir vatandaş ile Houston`dan Amsterdam üzerinden aynı tarihte İstanbul`a gelen bir vatandaşta influenza A/H1N1 tespit edildiği açıklandı.


Sağlık Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, New York`tan İstanbul üzerinden 29 M ayısta İzmir`e gelen bir vatandaş ile Houston`dan Amsterdam üzerinden aynı tarihte İstanbul`a gelen bir vatandaşta influenza A/H1N1 tespit edildiği bildirildi.


Hastaların genel durumunun iyi olduğu, t?bbi takiplerin devam ettiği belirtilen açıklamada, hastaların yakın temaslılarına koruyucu ilaç başlatıldığı, hastalarla aynı uçakta seyahat eden diğer yolcuların da günlük olarak izlendiği, şu ana kadar yakın temaslılar ve yolcularda herhangi bir hastalık belirtisi tespit edilmediği kaydedildi.


Dünya Sağlık Örgütü`nün konuya ilişkin  son açıklama sına göre, dünyada influenza A/H1N1 (domuz gribi) vakası görülen ülke sayısı 53, toplam vaka sayısı 15 bin 510, ölüm sayısı ise 99.


THY`den yapılan açıklamaya göre, hastalık tespit edilen kişilerin seyahatini gerçekle?tirdiği 2 uçağa, mevcut dezenfekte işlemlerinin yanı sıra ayrıntılı bir şekilde dezenfekte uygulaması yapıldı, ayrıca bu uçuşlarda görevli kokpit ve kabin ekiplerine koruyucu tedavi uygulanmaya başlandığı ve gerekli gözlem süresi boyuncu uçuştan çekildi.

Bu haberin bağlı bulunduğu kategori Haberler Şu ana kadar bu haber için 0 tane yorum yapılmıştır.

Yorum yapın

Dost siteler: Tekirdağ - Ankara | Copright 2010 - buraistanbul.com