
“EÄŸer İsrail Türk hava sahasını kullanırsa…”
BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, İsrail’in, İran’a keÅŸif operasyonları amacıyla Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmesi halinde “deprem”e benzer bir tepki verileceÄŸi uyarısını yaptı.
Milliyet’in haberine göre BaÅŸbakan ErdoÄŸan, tanınmış Mısırlı gazeteci Fehmi Huwaidi ile yaptığı söyleÅŸide İsrail’in casusluk amacıyla Türk hava sahasına girdiÄŸi söylentilerini yalanladı. İsrail’in o amaçla Türk hava sahasına hiç girmediÄŸini de ifade eden ErdoÄŸan, böyle bir ÅŸey olması halinde çok ciddi sonuçları olacağını söyledi.
“Depreme benzer gibi yanıt alır” diyen ErdoÄŸan, İsrail liderlerinden Türkiye ile iliÅŸkiyi “üçüncü bir tarafa saldırı için bir kart olarak kullanmaktan kaçınmaları”nı da istedi.
ANKARA “KAYITSIZ” KALMAZ
Jerusalem Post tarafından yansıtılan söyleşide Erdoğan ayrıca Ankara’nın nötr bir taraf olmayacağını, kayıtsız kalmayacağını da ifade etti. Erdoğan, Gazze Operasyonu’na değinirken de İsrail’in, Gazze halkını süpürdükten sonra Türkiye ile ortak bir askeri tatbikata katılmayı bekleyemeyeceğini de belirtti.
Türk hükümetinin İsrail’e yönelik politikasının seçmenler tarafından desteklendiÄŸini de vurgulayan ErdoÄŸan, “Gazze’ye saldırı sırasında çok incitilen, Türk halkının duygularına meydan okunamayacağı”nın da altını çizdi.